Covrigaria - o afacere la cheie!
Bazandu-ne pe experienta acumulata de catre noi de-a lungul a peste 10 ani de activitate, atat ca distribuitori de utilaje de covrigarie, cat si ca detinatori a mai multor covrigarii, consideram ca este oportun sa punctam detaliile cele mai importante legate de aceasta afacere:
Locatia pentru covrigarie:
- locatie cu trafic pietonal intens (locatie cu vad) sau in vecinatatea unor institutii, scoli, licee, statii importante de autobuz, tramvai, gari, statii de metrou, piete, zona de food area de la mall etc. Ideal ar fi sa faceti si un studiu pentru locatia pe care vreti sa o folositi pentru covrigarie ( am avut clienti care efectiv au stat in fata locatiei pe mai multe perioade ale zilei si au numarat cate persoane au trecut prin fata locatiei respective)
- Suprafata necesara – 25-30 mp ( desi sunt si locatii cu suprafete mai mici dar cu vad excelent), spatiu la care aveti nevoie de apa, curent trifazic sau gaz, canalizare, grup sanitar, vestiar si filtru vestiar, spatiu de depozitare materii prime, spatiu de productie (gresie, faianta sau suprafata lavabila, mese de lucru din inox, spalator din inox). Vanzarea se face la geam pentru a se putea atrage cat mai multi client pentru produsele dvs.
Utilajele necesare pentru deschiderea unei covrigarii:
- Cuptorul de covrigi recomandat de noi – Zanolli Synthesis – este un cuptor tunel ventilat, cuptor folosit de majoritatea covrigariilor din tara. Avantajul oferit de cuptorul tunel ventilat este dat de calitatea covrigului, moale la interior si crocant la exterior, lucru care nu poate fi obtinut cu un cuptor static. Zanolli se mandreste cu inventia acestui cuptor tunel (in urma cu mai bine de 50 de ani), lucru patentat de catre ei. Temperatura de lucru pentru covrigi este de 280 grade C (cuptor electric) sau 300 grade C (cuptor gaz). Temperatura exterioara este de 40 de grade iar consumul este unul foarte bun (comparativ cu alte cuptoare productie China sau Turcia). In functie de vadul pe care il aveti sau de estimarea acestuia, trebuie sa alegeti un cuptor adecvat in ceea ce priveste productivitatea. In functie de regiune, difera si gramajul covrigului si automat si productivitatea cuptorului (cati covrigi intra efectiv pe banda). Cuptorul ajunge la temperatura de lucru in aproximativ 30 de minute, are 10 programe cu setari pentru coacerea diferitelor produse (covrigi, pizza, covridog, covrigi umpluti, covrigei crocanti de Buzau etc), si este foarte usor de folosit de catre angajati.
- Malaxorul trebuie sa fie un malaxor special pentru aluat tare ( asemeni celui pentru covrigi) si de preferat un malaxor cu alimentare trifazica (pentru a avea 2 viteze si implicit un timp de malaxare mai scurt).
- Friteusa (oparitorul) este folosita pentru fierberea covrigilor si este cu alimentare electrica (220 v sau 380 v), precum si cu alimentare gaz
- Masa de lucru este o masa din inox (centrala sau de perete, cu rebord) prevazuta cu polita inferioara.
Alte echipamente necesare: spalator cu o cuva sau doua, spalator cu actionare la genunchi, rastel pentru tavi, hota pentru cuptorul de covrigi, accesorii pentru covrigarie.
Investitia intr-o covrigarie - costuri:
In functie de echipamentele necesare (de productivitatea acestora) costul deschiderii unei covrigarii variaza intre 8000 de euro (linie completa covrigarie 300 covrigi/h – 4800 euro + TVA , mese, hota, rastel) si 17.000 euro ( cuptor dimensiune mai mare, malaxor capacitate mai mare, mese, spalator, hota etc).
Finantarea se poate face si prin accesarea de fonduri europene sau guvernamentale (start up nation) sau prin intermediul unei societati de leasing.
FOARTE IMPORTANT: Oferim retete pentru covrigi, covridog, pizza, patiserie, cozonaci etc. Toate aceste produse sunt preparate in covrigariile si patiseriile noastre si puteti beneficia GRATUT de instruirea personalului dvs intr-una din locatiile noastre.
Suntem distribuitori de utilaje pentru covrigarie ce dispunem de retea proprie de covrigarii!
La mr. forno® puteti vedea “la lucru” toate echipamentele de covrigarie, patiserie si fast-food comercializate si va putem consilia in ceea ce priveste afacerea dvs bazandu-ne pe experienta noastra in acest domeniu si invatandu-va ce pasi trebuie urmati pentru a avea o afacere de success! Va oferim consiliere si in ceea ce priveste alegerea locatiei (am utilat de-a lungul anilor peste 300 de covrigarii, atat in tara cat si in multe tari din Europa) precum si in amenajarea acesteea, fluxurile tehnologice, avize si autorizatii necesare pentru deschiderea unei covrigarii, plan de afaceri privind costurile pentru fiecare produs si marja de profit in functie de costurile specifice.
Va stam la dispozitie pentru orice intrebare sau nelamurire legata de aceasta afacere atat de apreciata!